Inbrekers gebruiken verschillende manieren om in te breken. Wat kan ertegen gedaan worden?

De cilinder is de kern van het slot. Als de cilinder eruit wordt getrokken, kost het verder geen moeite om de deur te openen. Dit is exact wat een inbreker probeert te doen: met behulp van een tang wordt de cilinder vastgegrepen waarna deze zonder veel moeite afgebroken kan worden.

Veel mensen denken dat ze goed beschermd zijn met een standaard cilinderslot, maar een typische inbreker kan dit soort cilinders of cilindersloten makkelijk forceren.

Beveilig de cilinder met een deurbeslag van hoge kwaliteit. U kunt de cilinder vervangen door een cilinder met 3 SKG sterren. Meestal is deze voorzien van een uittrekbeveiliging. Het is ook aangeraden om het cilinderslot te vervangen door een cilinderslot met 3 SKG sterren.

Nog een manier om een woning in te breken is met een schroevendraaier of een koevoet de deur of het raam te forceren. De deur- en raambeveiliging zijn erg belangrijk in een huis. Kies voor de kunststof-kozijnen, ze zijn extra verstevigd en bestaan uit hang- en sluitwerk van hogere kwaliteit.

De inbrekers kunnen ook makkelijk de woning insluipen als de bewoners de ramen of de deuren vergeten zijn dicht te doen. Het is belangrijk om te onthouden dat u vreemden best niet laat binnenkomen, vooral als u alleen bent. Gebruik altijd een kierstandhouder voor het geval als iemand onbekend voor de deur staat.

Bij de “Bulgaarse manier van inbreken” breekt de inbreker de cilinder van het slot af met een tang. U kunt hiertegen een cilinder laten plaatsen de hoge kwaliteit die dit voorkomt of u kunt simpelweg de deurbeslag vervangen waarbij het niet meer mogelijk wordt om de cilinder af te breken. De slotcilinder mag immers nooit meer dan 2-3mm uitsteken. In het beste geval steekt die beter helemaal niet uit.

Een andere methode om in het huis in te breken is “flipperen”. De inbreker gebruikt hierbij een plastiek kaartje, zoals bijvoorbeeld een bankkaart, om de dagschoot weg te duwen. Om dit te voorkomen kunt u uw woning voorzien van een anti-inbraakstrip. Vergeet ook niet om de deur altijd op slot te doen.

Bij de “gaatje boren” methode boort de inbreker een gaatje in het raam waarna hij met een ijzerdraad de deur of het raam probeert te openen. Wij adviseren om de ramen en deuren te voorzien van een oplegslot. Vergeet hierbij niet om de sleutel uit het slot te nemen.

Bij het “hengelen” probeert de inbreker via de brievenbus het slot open te doen of te deblokkeren. Om dit te voorkomen, gebruikt u best een aparte brievenbus aan de buitenzijde van de woning of laat het brievenbusslot vervangen.

Via een bovenraampje of lichtraam kunnen inbrekers ook makkelijk naar binnen sluipen. Om dit bezoekje te voorkomen, adviseren wij om een barrièrestang en een bovenraam slot laten plaatsen.

Bel ons