We raden u aan om dit artikel aandachtig te lezen. Het zal u veel geld en hoofdpijn besparen.

Er zijn helaas veel malafide slotenmakers actief in België. Wilt u geen risico nemen? Bel ons voor een afspraak. We zijn een Belgisch bedrijf dat jarenlang actief is op de markt en we hanteren eerlijke prijzen!

Hier sommen we de belangrijkste aandachtspunten op waar u op moet letten om niet opgelicht te worden door een malafide slotenmaker.

De website bestaat niet lang en ze beweren 20 jaar ervaring te hebben

Het lijkt misschien te ver gezocht maar het is een belangrijk aandachtspunt. Malafide slotenmakers veranderen maandelijks van website. Soms nog vaker. Door de peperdure rekeningen die ze aan de klanten voorschotelen, komen er veel klachten online die naar hun website verwijzen. Om niet herkend te worden, veranderen ze onmiddellijk van website. Zo blijven ze onder de radar. Ga naar: https://www.dnsbelgium.be/nl. Kopieer de (domein)naam van de slotenmaker en plak deze in het zoekveld van https://www.dnsbelgium.be/nl. Klik vervolgens op “Check beschikbaarheid” en daarna op “Toon gegevens”. Hier kunt u zien wanneer de website geregistreerd is. Is de registratie niet ouder dan een paar maanden, dan belt u deze slotenmaker beter niet. U mag deze slotenmaker in geen geval bellen als hij op zijn website beweert jarenlang ervaring te hebben terwijl de website zelf maar een paar weken of maanden bestaat.

Geen bedrijfsgegevens op de website

Dit is de snelste manier om een malafide slotenmaker te achterhalen. Een malafide slotenmaker vermeldt geen enkele gegevens op de website. Het is niet duidelijk waar het bedrijf gevestigd is. Er staat geen BTW-nummer vermeldt op de website. Staan er geen gegevens op de website, dan is de kans dat het om een malafide slotenmaker gaat 100%. Immers een bedrijf dat in België is gevestigd, kan aangeklaagd worden voor wanpraktijken. Controleer daarom altijd voor de gegevens. Helaas vinden de malafide slotenmakers andere manieren om mensen te bedriegen. Zo kunnen ze valse gegevens op hun website zetten. Weinig mensen zullen de tijd nemen om deze te controleren op echtheid. Daarom raden we aan om te controleren wanneer de website geregistreerd is met de bovenvermelde methode.

Bel nooit naar een 0800-nummer

Een 0800-nummer wekt vertrouwen bij mensen. Het is juist om die reden dat de malafide slotenmakers dit nummer gebruiken. Bel nooit naar een 0800-nummer! Het wordt niet gebruikt door gewone slotenmakers.

Hollands of Duits accent

Hoort u een Hollands of Duits accent, hangt op! Het is jammer maar de meeste malafide slotenmakers komen uit Nederland en sommige uit Duitsland. Dit is gebleken uit talloze meldingen die binnen gekomen zijn.

Geen duidelijkheid over de prijs

Een eerlijke slotenmaker moet u een richtprijs kunnen geven. Een malafide slotenmaker probeert vaag te zijn over de prijs. Hij vertelt u dat de slotenmaker eerst moet langskomen om een richtprijs te kunnen geven. Vraag duidelijk naar de prijs voor het openen van de deur of het uitboren van het slot als u zich heeft buitengesloten. Geeft de slotenmaker geen richtprijs dan gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om een malafide slotenmaker. Bel iemand anders.

 U moet lang wachten

Dit is een zeer handige tip. U belt naar een slotenmaker en hij geeft u een schatting van hoelang het zal duren tot hij ter plaatse is. Is hij een uur te laat, bel het af! Malafide slotenmakers moeten van ver komen, meestal uit Nederland. Als u 2 uur op een slotenmaker wacht, is het duidelijk dat het niet om een lokale slotenmaker gaat.

 Nederlandse nummerplaten

Komt een slotenmaker met Nederlandse nummerplaten aangereden, dan heeft u een malafide slotenmaker gebeld. Laat hem uw deur niet aanraken. Desnoods zegt u dat u niet gebeld heeft voor een slotenmaker of u spreekt hem gewoonweg niet aan. Doet hij agressief, bel dan onmiddellijk naar de politie of het noodnummer 112.

 Tekenen van de werkbon voor het uitvoeren van de werken

Dwingt de slotenmaker u vooraf een document te ondertekenen of een groot bedrag contant te betalen, bel dan onmiddellijk naar de politie of het noodnummer 112. Malafide slotenmakers laten bij het aankomen hun klanten de werkbon onmiddellijk ondertekenen. Nadien beginnen ze de werkbon in te vullen en woekerprijzen aan te rekenen. Onderteken geen enkel document tot de werken uitgevoerd zijn.

 Geen gegevens op de werkbon

Staan er geen gegevens op de werkbon dan gaat het hier om een malafide slotenmaker. In dit geval moet u de slotenmaker vragen om de factuur op te sturen zodat u deze met een overschrijving kunt betalen. Hij gaat uiteraard weigeren. U dringt erop omdat u de factuur bijvoorbeeld niet onmiddellijk kunt betalen. Geef niet toe. Wordt hij agressief, bel onmiddellijk naar de politie of het noodnummer 112. De malafide slotenmaker gaat moeten vertrekken en hij heeft u een gratis werk geleverd! Geen zorgen, u gaat geen factuur krijgen.

 Een keer met een kaartje, altijd met een kaartje

Als u zich reeds ooit heeft buitengesloten en de slotenmaker heeft toen uw deur met een kaartje open gemaakt dan moet deze deur ook een tweede keer met een kaartje open gaan. In sommige gevallen kan een deur niet open gemaakt worden met een kaartje maar moest het een keer gelukt zijn dan moet het een andere keer ook lukken. Als de slotenmaker u voorstelt om het slot uit te boren, vertel hem dat de deur reeds open gedaan werd met een kaartje.

 Betaalautomaat werkt niet

Na de werkzaamheden zal een malafide slotenmaker u vaak vragen om contant te betalen vermits zijn betaalautomaat niet werkt wegens een “storing”. In dit geval moet u de slotenmaker vragen om de factuur op te sturen zodat u deze met een overschrijving kunt betalen. Geef niet toe. Wordt hij agressief, bel onmiddellijk naar de politie of het noodnummer 112. Krijgt u later een factuur, controleer dan de bedrijfsgegevens. Staan er gegevens in uit Nederland, dan gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om een malafide slotenmaker. Vraag om een kopie van de werkbon. Het zou kunnen dat er geen bedrijfsgegevens staan op de werkbon. Een dergelijk werkbon is niet geldig. Krijgt u geen werkbon, betaal de factuur niet onmiddellijk. Vraag eerst advies bij Test-aankoop.

 

 

Hebt u vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren! We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Email sturen: info@slotenmaken.be.

Slotenmaker overal in Vlaanderen: onze locaties

Bel ons