Wanneer mensen over een veiligheidsslot praten, bedoelen ze meestal een veiligheidscilinder, zie Fig. 1.

Fig. 1: Voorbeeld van een veiligheidscilinder

We hebben een waaier van verschillende veiligheidscilinders beschikbaar tegen betaalbare prijzen.

Een eenvoudige cilinder kan gemakkelijk uitgeboord worden. Ook door het “lockpicken” kan de deur open gemaakt worden. Een eenvoudige cilinder biedt ook geen bescherming tegen het afbreken wat een heel populaire manier van inbreken is. Daarnaast kunnen de sleutels van een eenvoudige cilinder overal nagemaakt worden. Rond 80% van de sloten in België gebruiken een eenvoudige cilinder.

Hoe herken ik een eenvoudige cilinder?
Een eenvoudige cilinder heeft getande sleutels, zie Fig. 2. Opmerking: niet alle cilinders met getande sleutels zijn eenvoudige cilinders. Ook veiligheidscilinders kunnen getande sleutels hebben.

Fig. 2: Een voorbeeld van een eenvoudige cilinder

Een veiligheidscilinder heeft tegenwoordig meestal puntgeboorde sleutels, zoals op Fig. 1. De voordelen van een veiligheidscilinder zijn dat deze niet kan worden uitgeboord, gelockpickt en in sommige gevallen afgebroken. De sleutels zijn beveiligd en kunnen enkel nagemaakt worden met een kaartje dat u mee krijgt van de slotenmaker. Stel dat u iemand een sleutel geeft en u krijgt deze sleutel later terug, dan bent u zeker dat deze person hier geen kopie van heeft gemaakt. Er zijn verschillende gradaties van veiligheidscilinders. De meest gebruikte zijn SKG** en SKG***. De SKG sterren van een veiligheidscilinder worden gegeven op basis van testen ten aanzien van de inbraakwerendheid, sterkte en duurzaamheid van het hang en sluitwerk. In de meeste biedt een SKG** veiligheidscilinder voldoende bescherming.

Eenvoudige cilinders kunnen gebruikt worden voor de binnendeuren maar voor de buitendeuren zijn veiligheidscilinders onontbeerlijk als u uw woning wilt beveiligen tegen inbraak. Verder hebben veiligheidscilinder alle eigenschappen van eenvoudige cilinders. Zo kunnen ze gelijksluitend gemaakt worden waardoor u met een sleutel meerdere deuren kunt open maken. Ze kunnen ook een gevaren functie hebben.

Bel ons